Zorgmies header

ZorgMies Nederland wordt dementievriendelijk

Vergeetachtigheid, problemen met dagelijkse handelingen –
als ZorgMies kom jij vroeg of laat in aanraking met dementie.
Hoe herken je de signalen van dementie en hoe kun je het beste
handelen? Leer als ZorgMies om te gaan met dementie.

‘ZorgMies maakt het leven leuker’ 

ZorgMies levert al jaren persoonlijke (mantelzorg) ondersteuning – ook aan cliënten met dementie. Het is voor ZorgMies erg belangrijk dat wij deze cliënten de zorg kunnen bieden die zij verdienen. Daarom willen wij dat onze ZorgMiesen de training volgen zodat zij nog betere ondersteuning kunnen bieden.  
 

logo zorgmies

Word jij ook een dementie-vriendelijke ZorgMies?’ 

 Als ZorgMies heb jij hart voor de zorg. Daarom reiken wij graag alle handvatten aan zodat jij jouw werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Met elkaar maken wij van ZorgMies een dementievriendelijke organisatie. 

afbeelding stel

Wat moet je doen?

  • Maak je keuze uit onderstaande trainingen (scroll naar beneden om te zien)
  • Vul je (werk)e-mailadres in
  • Selecteer jouw locatie in het uitklapmenu
  • Start de training
Jeannette en Margriet

Kan niet bestaat niet. Wij doen er als ZorgMies alles aan om passende mantelzorg te bieden.

Privacy

Voordat je de training kan doen, registreer je jezelf bij samendementievriendelijk.nl. Je gegevens worden verwerkt volgens de privacy-verklaring van Samen dementievriendelijk. Zorgmies heeft inzage in je trainingsresultaten.

Heb je hierover vragen, neem dan contact op met Jeannette Kooiman of Margriet Melles via 078-7820560 of info@zorgmies.nl 

Goed omgaan met dementie

Basistraining 'GOED omgaan met dementie'

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

In de thuiszorg

Online training In de thuiszorg

Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2050 naar 620.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.