Woonzorggroep Samen wordt dementievriendelijk

Op weg naar een dementievriendelijk Noord-Holland Noord

Niet alleen in onze eigen werkomgeving hebben we veel te maken met mensen met dementie, ook in de samenleving komt dit steeds meer voor. Zeventig procent van de mensen met dementie in Noord-Holland Noord woont thuis.

Meedoen is gratis én eenvoudig en kost je maar 10 minuten van je tijd!

Bij Samen voelen we ons betrokken bij mensen met dementie. Voor hen proberen we dagelijks een zo veilig en vertrouwd mogelijke omgeving te creëren. 1 op de 5 mensen krijgt te maken met dementie. 70% van alle mensen met dementie woont nog thuis. Zij doen net als jij hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken een restaurant en reizen met het OV. Als wij als samenleving weten hoe om te gaan met mensen met dementie, maken we het voor hen een stukje makkelijker. Jij kunt hierbij helpen. Door de training ‘omgaan met dementie’ te volgen en zoveel mogelijk mensen in jouw omgeving te stimuleren dit ook te doen, kunnen we gezamenlijk mensen met dementie helpen om met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op te gaan.

Doe je ook mee?
Woonzorggroep Samen wordt dementievriendelijk
Woonzorggroep Samen wordt dementievriendelijk

Help mee om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken!

Wat moet je doen?
Kies hieronder de training die het beste bij jouw werk past (of doe ze allemaal!)

  • Klik op 'Start de training'
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer bij afdeling/beroepsgroep jouw functie
  • Doe de training

Dementie zie je niet. Het zit van binnen. Bij Samen voelen we ons betrokken bij mensen met dementie.

Goed omgaan met dementie

Basistraining 'GOED omgaan met dementie'

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Goed omgaan met dementie in de thuiszorg

Branchetraining In de thuiszorg

Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

Goed omgaan met dementie in het vrijwilligerswerk

Branchetraining 'In het vrijwilligerswerk'

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.