Dementievriendelijk aan de kassa

Gratis online training 'In de winkel'

Werken in een winkel die veilig en vertrouwd is voor iedereen. Oók voor mensen met dementie. Dat wil jij toch ook? In de gratis online training 'In de winkel' leer je de signalen van dementie herkennen en leer je hoe je goed omgaat met mensen met dementie.

https://vimeo.com/297700712

dementievriendelijke winkelStel je voor... 

Een meneer komt voor de vierde keer die dag in jouw apotheek een zalfje halen. Zonder recept. Of je ziet in jouw supermarkt een keurige mevrouw die zomaar pakken koffie uit het rek op de grond laat vallen.
Hoe reageer jij?

dementievriendelijke apotheekMaak een team aan met je collega's

Je kunt de training in je eentje volgen, maar ook als team! Wel zo gezellig en stimulerend. Nodig je medewerkers of collega’s uit en doe allemaal een training. Hoe beter jullie mensen met dementie kunnen helpen, hoe beter jullie klantenservice!

dementievriendelijke winkelLiever een live training?

Tegen een kleine vergoeding kan ook een training op locatie worden aangevraagd. Een speciaal hiervoor opgeleide trainer biedt medewerkers een gerichte training met voorbeeldsituaties uit de dagelijkse praktijk van jullie filiaal.

Goed omgaan met dementie

Over de online training

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Het volgen van de training kost je ongeveer 15 minuten!

Om de training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres en postcode. Zo kunnen wij zien waar de beweging in jouw provincie het hardst groeit! Na het invullen van je gegevens ontvang je een welkomstmail. We vragen je nooit om een donatie en sturen geen ongevraagde mails.

In de omgang met dementie is nog veel te winnen!

Deel daarom deze pagina en dit filmpje, zodat collega's bij andere winkels ook de training kunnen doen. Meer kennis over het herkennen van dementie en hoe hiermee om te gaan is belangrijk voor een branche die bekend staat om haar klantgerichtheid!