Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Volg de training en win het boek van Teun Toebes!

Verpleegkundige Teun Toebes besluit op 21-jarige leeftijd op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Hij ervaart dat ook mensen met dementie van betekenis willen zijn en dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen. Wat is jouw beeld van iemand met dementie?

Winactie

Vanaf 20 april maak je na het afronden van de training kans op 1 van de 5 boeken VerpleegThuis van Teun Toebes. Deze actie loopt tot 10 mei. Over de uitslag van de actie word je via e-mail op de hoogte gebracht.

Teun Toebes SDV
Zodra je contact maakt verdwijnt de dementie en komt de mens tevoorschijn.

— Teun Toebes

Waarom dementievriendelijk?

Er zijn op dit moment 290.000 Nederlands die dementie hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk verdubbeld zijn in 2050. Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is dus een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Er moet voorkomen worden dat zij onzeker worden door de dementie en thuisblijven, want daardoor vereenzamen ze. Dat gun je niemand! 

Dat vraagt om begrip en hulp van jou en de samenleving. Daarom is het belangrijk dat ook jíj dementie kunt herkennen en weet hoe je mensen met dementie kunt helpen. Dit doe je door onze gratis training van 15 minuten te volgen. 

Waarom dementievriendelijk

Over Teun

Teun Toebes is een 22-jarige zorgvernieuwer die op missie is om de wereld van mensen met dementie te verbeteren. Waarom? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een mooie, gelijkwaardige en inclusieve samenleving en deze niet van je afgepakt mag worden door een enkele diagnose. 

In zijn boek VerpleegThuis beschrijft hij op ontwapenende en ontroerende wijze de pijnlijke systemen die in de zorg en samenleving heersen en hoe wij deze kunnen veranderen. Eerder richtte hij de Pauzemobiel op, waarmee hij mensen met dementie trakteert op een dagje uit. 

Teun toebes een vandaag