wehelpen ook dementievriendelijk

WeHelpen ook dementievriendelijk!

Of je nu boodschappen haalt of helpt in de tuin. We leren je hoe je om kunt gaan met situaties waarbij je hulp hebt aangeboden en je te maken krijgt met iemand met dementie. Een mevrouw die de deur opendoet en geen idee heeft wat je komt doen. Een meneer die tijdens een gezamenlijke wandeling met de hond stellig beweert dat jullie echt de verkeerde kant op gaan...

Doe de training GOED omgaan met dementie

Via WeHelpen kom jij ook in contact met mensen met dementie. Mensen met dementie hebben wel wat extra aandacht nodig. Door het vergroten van jouw kennis in de omgang met dementie kun je deze mensen in je buurt beter helpen. In de gratis training ‘Goed omgaan met dementie in het vrijwilligerswerk’ leer je hoe.

WeHelpen ook dementievriendelijk

Neem voor meer informatie contact op met WeHelpen via servicedesk@wehelpen.nl

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.