wat doe jij voor mensen met dementie?

Wat kun jij doen?

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Het begint met herkennen van dementie en weten hoe je omgaat met iemand met dementie. Help mee aan een dementievriendelijke samenleving! Kijk wat jij kunt betekenen voor iemand met dementie in verschillende situaties.

Help iemand met dementie in jouw buurt of word vrijwilliger!

Iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal prima redden. Maar soms kunnen zij wel wat hulp gebruiken van mensen uit hun omgeving. Kijk wat jij kunt doen in je buurt. Of word vrijwilliger bij Alzheimer Nederland of WeHelpen. Wil je meer kennis opdoen in het omgaan met iemand met dementie? Doe dan onze gratis online training 'In het vrijwilligerswerk'. (*)

wat doe jij voor mensen met dementie?

Help iemand met dementie op je werk

Weten jij en je collega’s wanneer je te maken hebt met dementie? Stel dat je collega dementie krijgt? En hoe ga je om met klanten of bezoekers met dementie?

Help een mantelzorger van iemand met dementie

Voor veel mensen is dementie nog een taboe. Iemand die zorgt voor een naaste met dementie, een mantelzorger, vraagt daarom niet snel om hulp. Wat kun je voor hen doen?
 

Motiveer anderen om dementievriendelijk te worden

(*) Om een training te kunnen doen vragen wij jou om je aan te melden met je e-mailadres. Zo kunnen wij zien hoeveel mensen onze trainingen volgen. Na het invullen van je gegevens, ontvang je een welkomstmail. We vragen je nooit om een donatie en sturen geen ongevraagde mails.