Vergeten recepten

Stuur ons dat éne recept dat niet vergeten mag worden

En maak kans op een dinerbon voor zes personen

Je weet het nog precies. Die geur van dat éne gerecht zoals jouw moeder, opa, zus of buurvrouw dat altijd maakte. Herkenbaar uit duizenden en door niemand zo lekker klaargemaakt. Maar wat als dat recept wordt vergeten, bijvoorbeeld als gevolg van dementie?

Laat dat recept niet verloren gaan! 

Heb jij zo’n recept van een dierbare? Doe dan mee aan onze onvergetelijke receptenactie. Stuur ons dat recept en vertel ons waarom het niet verloren mag gaan. Jouw herinnering aan diegene die dat ene gerecht zo heerlijk klaarmaakte. Misschien was het lang geleden, misschien was het vorige week. Voeg een leuke foto van jullie tweeën én van het gerecht toe, dan maak je kans op een etentje voor zes personen.

Maak kans op een dinerbon 

Uit de inzendingen kiest niemand minder dan Caspar Bürgi de mooiste verhalen en de lekkerste recepten. Van die recepten maken wij een onvergetelijke receptenboekje. Caspar Bürgi, bekend als tv-kok in het RTL-4 programma Koffietijd, heeft zijn sporen meer dan verdiend in de culinaire wereld. Hij heeft in het verleden voor verschillende sterrenrestaurants gewerkt en is inmiddels eigenaar van cateringbedrijf Hotkitchen.

Maar uiteindelijk is er maar één winnaar die er met de dinerbon voor zes personen vandoor gaat. En wie dat is, dat bepaalt Caspar!

Caspar Bürgi in de keuken

In één woord heerlijk en een recept om nooit te vergeten...

De illegale paling van Selma's moeder

"Ongehoord lekker." Selma's moeder had een trucje om de smaak van de door haar man gevangen paling al te verfijnen voordat ze in de pan gingen. En tot slot was er ook nog een geheim ingrediënt...

Heerlijke verse groentensoep van Olaf's oma D.

Olaf (21) denkt met liefde terug aan hoe zijn oma verse groentensoep maakte op het kleine fornuis in haar seniorenflat. "De groentensoep van mijn moeder háált het niet bij die van oma D."

Wat is jouw verhaal? 

Mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen en voor zichzelf blijven zorgen. Zelf de was doen en zelf koken. Vertrouwde gerechten in een vertrouwde omgeving. Maar als de tijd komt dat dat niet meer lukt, is het fijn als hun recepten bewaard blijven. Daarom zijn wij deze actie gestart. 

Dus heb jij het recept van dat gerecht dat je moeder, opa, buurvrouw of vriendin altijd zo heerlijk klaarmaakte? Deel het met ons en laat weten waarom dit recept niet vergeten mag worden. Hoe? Dat is heel eenvoudig. Klik op onderstaande button en stuur ons:

  • Het onvergetelijke recept
  • Jouw herinnering die daarbij hoort
  • Een foto van het gerecht en/of
  • Een foto van jou en degene die dit gerecht altijd maakte

Door je recept te delen maak je kans op een dinerbon voor een etentje voor zes personen in een restaurant naar keuze! Meedoen kan tot en met 30 april 2017.