Word dementievriendelijk

Volg een gratis online training!

Hieronder vind je alle gratis online trainingen, waaronder twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Staat jouw beroepsgroep er niet tussen? Doe dan de basistraining 'GOED omgaan met dementie' of 'In je buurt'. Klik op de button en vul je e-mailadres in, dan start de training meteen.

Branchetrainingen

 • Op het gemeentehuis

  Werk je op een gemeentehuis en wil je inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan de gratis training op het gemeentehuis.

  Doe de training
 • In de winkel

  Je kunt als medewerker of klant in een winkel, mensen met dementie tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

  Doe de training
 • In de taxi

  Leer dementie herkennen en weet wat je moet doen wanneer je een klant met dementie vervoert. Je leert het in deze gratis training, die ontwikkeld is in samenwerking met Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) en Connexxion.

  Doe de training
 • In het vrijwilligerswerk

  Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

  Doe de training
 • Aan de telefoon

  Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

  Doe de training
 • In de thuiszorg

  Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

  Doe de training
 • In de horeca

  Als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.

  Doe de training
 • In de mondzorgpraktijk

  Weet jij wat je moet doen als je iemand met dementie in de praktijk krijgt? Test je kennis in deze speciale training, die ontwikkeld is in samenwerking met KNMT.

  Doe de training
 • Bij de kapper

  Als kapper of hairstylist krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Qioz Zorgkappers.

  Doe de training
 • Bij de bank

  In het bankwezen krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet je hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank.

  Doe de training
 • Veiligheid & Toezicht

  Als medewerker in Veiligheid en Toezicht krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met MAATbeveiliging en Trigion.

  Doe de training
 • In het openbaar vervoer

  Als medewerker in het openbaar vervoer krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met NS en Connexxion.

  Doe de training

Basistraining in je buurt

 • In je buurt

  In de gratis training 'In je buurt' leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Je krijgt tips hoe je met een klein gebaar verschil kunt maken voor iemand die jij kent met dementie. Bijvoorbeeld op de (sport)vereniging of in je straat.

  Doe de training

Basistraining

 • Training GOED omgaan met dementie.

  In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat, in het café of in de bibliotheek.

  Doe de training