Trainingen op locatie

Trainingen op locatie geannuleerd

Vanwege de huidige maatregelen rondom COVID-19 zijn onze trainingen op locatie helaas geannuleerd tot en met 31 maart 2021

Trainingen op locatie in coronatijd

Wij verzorgen trainingen op locatie op voorwaarde dat de richtlijnen van de overheid dit ondersteunen en conform de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de deelnemers onderling en de trainer(s). Wij werken met een protocol voor de aanvragers van trainingen.

 

training op locatie

Training omgaan met dementie op locatie

In de training leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bepreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips.

  • Een training duurt ongeveer 2,5 uur 
  • De training wordt gegeven door twee door ons opgeleide trainers
  • Het aantal deelnemers is maximaal 15 
  • De locatie wordt verzorgd door de aanvrager (incl. laptop, beamer en geluid) 
  • Kosten: gratis voor inwoners en vrijwilligers, voor medewerkers van een niet-commerciële organisatie € 15,- per deelnemer en voor medewerkers van een commerciële organisatie € 25,- per deelnemer.

Voor het inplannen van een training kunt u contact met ons opnemen via e-mail: info@samendementievriendelijk.nl.

 

bijeenkomst hoe betrek je de buurt

Gratis bijeenkomst ‘Hoe betrek je de buurt’

Speciaal voor Alzheimer café’s en Odensehuizen bieden wij een gratis informatief én luchtig programma van één uur: ‘Hoe betrek je de buurt’. Dit interactieve programma is bedoeld om de sociale omgeving te betrekken bij steun en hulp voor mensen met dementie én mantelzorgers. Het is dus fijn als de bezoekers iemand uit hun buurt (bijvoorbeeld een buurman/vrouw, kennis of vriend, iemand van de vereniging) meebrengen om sámen in gesprek te gaan.

Onze trainers geven een inleiding over de belangrijkste kenmerken van dementie en herkenbare situaties in de sociale omgeving van mensen met dementie. Daarna brengen deelnemers hun eigen sociale netwerk in kaart. Aan de hand van een ganzenbordspel met stellingen en kennisvragen gaan ze met elkaar in gesprek.

Wil jij deze bijeenkomst in jouw Alzheimer Café of Odensehuis organiseren?

Naar verwachting gaat er vanaf september 2021 een nieuw programma van start. Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar info@samendementievriendelijk.nl met de volgende informatie:

  • De plaats waar het Odensehuis staat of het Alzheimer Café wordt georganiseerd 
  • Een voorkeursdatum en een alternatieve datum vanaf september 2021
  • Het aantal bezoekers dat je verwacht (een indicatie is voldoende)