Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Stel je voor...

Je bent als klantenservice medewerker in gesprek met een klant. Je vraagt ter referentie naar een aantal persoonsgegevens. Hij komt niet op zijn geboortedatum/adres/telefoonnummer en valt vervolgens stil. Hoe reageer jij? Leer hoe jij als klantenservice medewerker dementie kunt herkennen en goed kunt reageren als je iemand met dementie aan de telefoon krijgt.

Klantenservice online training dementie cursus

Hoe werkt de online training?

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Zo leer je stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie, zodat je hen kunt helpen op het moment dat ze dat even nodig hebben. Het volgen van deze training kan eenvoudig online en kost je ongeveer 15 minuten!

Doe Goed dementievriendelijk cursus training alzheimer

In samenwerking met CZ

De online branchetraining Aan de telefoon is ontwikkeld in samenwerking met zorgverzekeraar CZ. De training is erop gericht om de kennis van de klantenservicemedewerkers te vergroten en hen te leren hoe zij het beste om kunnen gaan met klanten met dementie. In de training komen diverse praktijksituaties aan bod om de signalen van dementie te leren herkennen en ervoor te zorgen dat de medewerker weet hoe hij of zij het beste kan helpen. Moeilijke situaties voor klanten of bezoekers met dementie kunnen hierdoor snel opgelost of zelfs voorkomen worden. Bekijk hiernaast de promotievideo.

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.