Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Onverwachte situaties...

Je gaat langs bij een mevrouw thuis. Je stelt voor om te gaan zitten maar mevrouw wil dat niet. Ze is in de veronderstelling dat er al iemand op de bank zit maar er is verder niemand in de kamer. Is het verstandig om haar opmerking te negeren en van onderwerp te veranderen?   
Na onze gratis online training 'Voor jongeren' weet je het antwoord. Je leert mensen met dementie herkennen. En hoe je het beste op hen kunt reageren. Het volgen van de training kost je ongeveer 15 minuten.

Training Samen dementievriendelijk jongeren

Over de online training

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende situaties voorbij. Zo leer je stapsgewijs vaardigheden aan die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie, zodat je hen kunt helpen op het moment dat ze dat even nodig hebben.

Doe Goed dementievriendelijk cursus training alzheimer

Kijktip: dementie of nie?

Is het dementie of nie? In dit filmpje gaat Jaimy Dahmes, oud-student van het Mediacollege, op pad om te kijken hoe het gesteld is met de kennis onder jongeren.