Training dementie voor thuiszorgmedewerkers

Gratis online training 'In de thuiszorg'

Als thuiszorgmedewerker ontmoet je in jouw werk vaak mensen met (beginnende) dementie. Soms ontstaan er onverwachte situaties. Hoe los jij die op? Test je kennis in onze gratis online branchetraining 'In de thuiszorg'!

Training dementie voor thuiszorgmedewerkers

Voor wie?

De training is voor alle mensen die in de thuiszorg werken. Als thuiszorgmedewerker heb je natuurlijk veel kennis en ervaring in de zorg voor je cliënten. Met deze training kun je zien hoeveel kennis van dementie je in huis hebt! De herkenbare praktijksituaties helpen jou je kennis van dementie te vergroten.

Jouw cliënt denkt dat jij zijn moeder bent. Hoe reageer jij?

Waarom deze training?

Er zijn verschillende signalen die kunnen wijzen op dementie. Er is geen vaste volgorde in de ontwikkeling en de signalen zijn niet altijd even sterk. Daarom is het voor thuiszorgmedewerkers soms lastig om dementie in praktijksituaties te (h)erkennen. Diverse thuiszorgorganisaties toonden interesse in onze trainingen op locatie. Om gericht in te kunnen spelen op de onderwerpen die daar ter sprake kwamen, is deze specifieke training ontwikkeld.   

Hoe werkt het?

Deze gratis online training is gebaseerd op de ‘Doe GOED-methode’. Er zijn vier onderdelen: herkennen, geruststellen, oogcontact maken en even meedenken. Elk onderdeel bestaat uit drie vragen. Wanneer je de training meerdere keren doet, verschijnen er steeds andere vragen en komen er verschillende praktijksituaties voorbij. Zo leer je goed contact maken met cliënten met dementie, zodat jij nóg beter met hen om kunt gaan. 

Geruststellen
Oogcontact maken
Even meedenken
Dankjewel!