Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Studenten en dementie

Dementie is een groeiend probleem: 1 op de 5 mensen krijgt in zijn leven een vorm van dementie. Misschien heb je een opa of oma met dementie? Ook jij zult mensen met dementie tegenkomen. In de buurt, op je stage/werk of in de winkel. Door het volgen van de online jongerentraining leer je hoe jij de signalen van dementie kunt herkennen én hoe jij deze mensen kunt helpen. Zo kunnen mensen met dementie langer thuis wonen en meedoen in onze samenleving.  In 15 minuten leer jij omgaan met dementie, doe de training! 

Still video quotes samen dementievriendelijk

Hoe werkt de online training?

Wat houdt de training in?

In de gratis training leer je meer over onze GOED-methode: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken, Dankjewel. Je krijgt vier situaties te zien waarna een aantal vragen worden gesteld. Binnen 15 minuten ben je klaar en weet jij hoe je iemand met dementie kunt herkennen én helpen als dat nodig is!

Winkel Alzheimer herkennen cursus dementie

Wat is dementie?

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. Er zijn vier soorten dementie die het meest voorkomen, met elk hun eigen specifieke symptomen. 

Tips over het omgaan met dementie

Wanneer je de training volgt leer hoe je goed omgaat met iemand met dementie. Lees je onze tips graag zonder de training te volgen? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Inspiratie van jonge ambassadeurs

Bekijk inspirerende voorbeelden van jongeren die zich inzetten voor mensen met dementie.

Signalen van dementie

Leer meer over de signalen van dementie en leer dementie te herkennen!