Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Onze gratis online trainingen over omgaan met dementie (individuen)

Hieronder vind je een overzicht van al onze gratis online trainingen, die je in maximaal 15 minuten afrondt. In deze trainingen leer jij de signalen van dementie herkennen, en aan de hand van verschillende situaties leer je hoe je het best met mensen met dementie om kunt gaan. Werk jij in een specifieke beroepsgroep waarin je veel in contact komt met mensen met dementie? We hebben een aantal branche-specifieke trainingen ontwikkeld, met daarin situaties die veel voorkomen in de praktijk. Veel succes!

Werk jij voor een gemeente of organisatie?

Wil je binnen jouw organisatie, gemeente of vrijwillgersgroep om leren gaan met dementie? Volg dan samen de groepstraining ‘GOED omgaan met dementie’! Wij verzorgen namelijk groepstrainingen, waarin je leert hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. De trainingen kunnen gevolgd worden via een Training op locatie of een Live online training.

Dementievriendelijke samenleving samen dementie vrouw

Voor docenten

Voor docenten hebben we een e-learning van 15 minuten ontwikkeld die studenten in de klas of thuis kunnen maken. Daarnaast kun jeeen docentinstructie downloaden zodat je in de klas de training kunt voor- en na bespreken. De studenten kunnen de training ook thuis volgen als voorbereiding op een gastles, en we hebben ook een toolkit met werkvormen ontwikkeld!

Leerlingen samen dementievriendelijk training

Over het initiatief Samen dementievriendelijk

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Al ruim 5 jaar brengen we met succes dementie en hoe om te gaan met mensen met dementie onder de aandacht. Het programma Samen dementievriendelijk draagt bij aan één van de bouwstenen van de Landelijke Strategie Dementie: ‘Een samenleving die is voorbereid op het stijgend aantal mensen met dementie’. Met als doel dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen, ook door de samenleving. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving!

Oma Truus verhaal samen dementievriendelijk