Saar-aan-huis-dementievriendelijk

Saar aan Huis wordt dementievriendelijk

Leren omgaan met mensen met dementie om goede zorg te bieden.

Als Saar kom je vroeg of laat in aanraking met dementie. Dan is het goed te weten hoe je daar mee om moet gaan. Hoe herken je signalen van dementie? Wat doe je als een oudere zonder aanleiding boos wordt?

Betrokken en liefdevol

Saar aan Huis wil betrokken en liefdevolle ondersteuning bieden aan ouderen. De zorg voor de cliënt staat daarbij voorop. Het is belangrijk dat al onze Saars weten hoe ze met dementie moeten omgaan en op welke wijze ze het beste kunnen handelen. Dat maakt de ondersteuning die Saars bieden nog beter.

Daarom vragen wij al onze Saars de online training ‘Goed omgaan met dementie’ te volgen. Die duurt slechts 15 minuten en geeft je praktische tips hoe je iemand met dementie het beste kan benaderen en kunt helpen.

logo saar aan huis

Help je mee?

Als iedereen de cursus volgt krijgt Saar aan Huis als eerste organisatie voor aanvullende mantelzorg het predikaat ‘dementievriendelijk’. Daarmee onderscheiden we ons van andere organisaties. Hoe mooi is het als we dat met zijn allen op korte termijn bereiken.

Wat moet je doen?

  • Klik hieronder op de rode button 'Start de training'
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer je Saar aan Huis regio in het uitklapmenu
  • Start de training

Privacy

Voordat je de training kan doen, registreer je jezelf bij samendementievriendelijk.nl. Je gegevens worden verwerkt volgens de privacy-verklaring van Samen dementievriendelijk. Saar aan Huis heeft inzage in je trainingsresultaten.

Heb je vragen?
Bel of mail Willemien Siemens: 085-9025807 of Service@saaraanhuis.nl

Onze Saars leveren de beste zorg aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Goed omgaan met dementie

Basistraining 'GOED omgaan met dementie'

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende vijf jaar Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.