Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Een training van Samen dementievriendelijk volg je online óf fysiek. Na de training kun je dementie herkennen en weet je hoe je het beste kunt omgaan met mensen met dementie. En dat is nuttig, want het aantal mensen met dementie blijft stijgen. De kans dat je bij de kaasboer, in de bibliotheek of op het terras iemand met dementie tegen het lijf loopt wordt steeds groter.
 

Na de training weet je dat vergissing in tijd en plaats één van de signalen van dementie is. Net als het kwijtraken van spullen. En zo zijn er nog veel meer signalen. Daarnaast weet je straks of het zinvol is om korte zinnen te gebruiken als je met je medereiziger praat. En of je er verstandig aan doet om je buurvrouw te verbeteren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van handvatten van onze GOED-methode, een methode die jij na de training ook beheerst. Niets is fijner dan je comfortabel en zeker te voelen over je eigen handelen.   

Een training volgen is voor jou een kleine tijdsinvestering. En voor mensen die - dag in dag uit - met de ziekte moeten leven is jouw dementievriendelijkheid goud waard. Ze kunnen langer meedoen aan de maatschappij en vereenzamen daardoor minder snel. 

Ben je benieuwd naar nog meer ervaringsverhalen? Op deze pagina kun je nog meer artikelen vinden.