Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Als inwoner

Ondersteunen begint bij het herkennen van de signalen; op straat, in de buurt en tijdens je werk. En hoe kun je vervolgens op een goede manier reageren? Dat leer je in onze gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’ in ongeveer 15 minuten.

Als bedrijf

Dementie raakt ook het bedrijfsleven! Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie? In onze elf trainingen voor specifieke beroepsgroepen laten we je zien hoe. Zo maak je het verschil voor mensen met dementie en onderscheid jij je als bedrijf.

Als gemeente

Een dementievriendelijke gemeente maakt dementie bespreekbaar, biedt informatie, traint inwoners en bedrijven en organiseert gepaste zorg. Bent u wethouder, beleidsmedewerker of raadslid? Lees hoe u uw gemeente dementievriendelijk maakt.

Wat gebeurt er zoal in Zeeland?

  • Het Zeeuws Museum heeft tot nu toe 5 trainingen Goed omgaan met dementie verzorgd voor algemeen publiek. De 6e training staat op de planning voor november 2019. Daarnaast organiseert het museum rondleidingen voor mensen met dementie en hun naasten.
  • In 2019 vinden er trainingen op locatie plaats bij de gemeente Zierikzee, de gemeente Schouwen-Duiveland en voor ondernemers in Renesse.
  • Verschillende organisaties werken vanuit verschillende invalshoeken met het thema ‘langer zelfstandig thuis wonen’. Een belangrijk onderwerp daarbij is dementie: zowel de alledaagse praktijk van mensen thuis, maar ook de praktijk van professionals en vrijwilligers. Op Schouwen-Duiveland werken zij in het project 'Dementievriendelijk Zeeland' aan het opbouwen van kennis rondom dit thema.
Zeeland dementievriendelijk training

Alzheimer Nederland in de regio Zeeland

De Afdeling Zeeland van Alzheimer Nederland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. In Zeeland zijn er op diverse locaties Alzheimer Cafés. Dit is een maandelijkse bijeenkomst met een thema voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden.