Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Als inwoner

Ondersteunen begint bij het herkennen van de signalen; op straat, in de buurt en tijdens je werk. En hoe kun je vervolgens op een goede manier reageren? Dat leer je in onze gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’ in ongeveer 15 minuten.

Hans heeft dementie

Als bedrijf

Dementie raakt ook het bedrijfsleven! Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie? In onze elf trainingen voor specifieke beroepsgroepen laten we je zien hoe. Zo maak je het verschil voor mensen met dementie en onderscheid jij je als bedrijf.

Als gemeente

Een dementievriendelijke gemeente maakt dementie bespreekbaar, biedt informatie, traint inwoners en bedrijven en organiseert gepaste zorg. Bent u wethouder, beleidsmedewerker of raadslid? Lees hoe u uw gemeente dementievriendelijk maakt.

De Limburgse bedrijfsestafette

In februari 2018 trok het promotieteam van Samen dementievriendelijk naar het zuiden van ons land. Niet voor een korte vakantie, maar om campagne te voeren in Limburg!

  • Om aandacht te vragen voor mensen met dementie werd een Limburgse bedrijfsestafette georganiseerd. Deelnemers lieten hun medewerkers één van onze online trainingen doen en gaven vervolgens het stokje door aan het volgende bedrijf. In zeer korte tijd ontstond een lange lijst van deelnemers.
  • Na de aftrap in het MUmc in Maastricht werden in veel gemeenten allerlei initiatieven ontwikkeld en werd er door verschillende instanties samengewerkt voor een dementievriendelijke samenleving.
  • Roermond zette de toon met een eigen dementievriendelijk website
  • En Limburg gaat door! In januari 2019 tekenden zelfs 90 pedicures tegelijk voor een dementievriendelijke samenleving!
Roermond dementievriendelijk campagne training

In gesprek met een dementievriendelijke wijkagent

In de gemeente Weert werden ook de wijkagenten Sociaal Domein opgeroepen om de training ‘Goed omgaan met dementie’ te volgen. 

Wonen Limburg dementievriendelijk

Woningcorporatie Wonen Limburg in Roermond ontving op feestelijke wijze de sticker Samen dementievriendelijk uit handen van wethouder Marianne Smitsmans. Zij gaven het estafettestokje door aan woningbouwvereniging Wonen Zuid.

Alzheimer Nederland in regio Limburg

Alzheimer Nederland telt 48 regionale afdelingen, verspreid over het hele land. Zo'n 5.600 vrijwilligers zetten zich hiervoor met hart en ziel in. Om zo mensen met dementie en hun naasten te helpen. De regio Limburg is onderverdeeld in 4 afdelingen:

Ga naar een afdeling bij u in de buurt en bekijk welke activiteiten en Alzheimer Cafés daar plaatsvinden.

Maastricht dementievriendelijk training