Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Als inwoner

Ondersteunen begint bij het herkennen van de signalen; op straat, in de buurt en tijdens je werk. En hoe kun je vervolgens op een goede manier reageren? Dat leer je in onze gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’ in ongeveer 15 minuten.

Als bedrijf

Dementie raakt ook het bedrijfsleven! Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie? In onze elf trainingen voor specifieke beroepsgroepen laten we je zien hoe. Zo maak je het verschil voor mensen met dementie en onderscheid jij je als bedrijf.

Als gemeente

Een dementievriendelijke gemeente maakt dementie bespreekbaar, biedt informatie, traint inwoners en bedrijven en organiseert gepaste zorg. Bent u wethouder, beleidsmedewerker of raadslid? Lees hoe u uw gemeente dementievriendelijk maakt.

Wat gebeurt er zoal in Flevoland?

Almere actiedag

Praxis dementievriendelijk

In december 2018 werden de eerste winkels van Praxis dementievriendelijk en dat gebeurde eveneens in Almere! Praxis ontving het certificaat naar aanleiding van de training ‘GOED omgaan met dementie’ die medewerkers van Praxis-winkels uit Almere-Buiten, Almere-Stad en Almere-Haven volgden.

Welke organisaties in Flevoland werden nog meer door ons getraind?

  • Dierenbescherming Almere, november 2016
  • VMCA, Almere, mei 2017
  • Gemeente Zeewolde (algemeen publiek), november 2017, februari en april 2018
  • Floriade, Almere, april 2018, november 2018, april en mei 2019
  • De Meerpaal, Dronten, april, juni 2018, maart, mei en oktober 2019
  • Zonnebloem, Almere, november 2018
  • Orkest Merlijne, Almere, januari 2019

Alzheimer Nederland in de regio Flevoland

De Afdeling Flevoland van Alzheimer Nederland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst met een thema voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Alle bijeenkomsten met thema staan omschreven in de agenda.

Paarden training dementie