Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Als inwoner

Ondersteunen begint bij het herkennen van de signalen; op straat, in de buurt en tijdens je werk. En hoe kun je vervolgens op een goede manier reageren? Dat leer je in onze gratis online training ‘Goed omgaan met dementie’ in ongeveer 15 minuten.

Als bedrijf

Dementie raakt ook het bedrijfsleven! Hoe reageren jij en je collega's op een klant met dementie? In onze elf trainingen voor specifieke beroepsgroepen laten we je zien hoe. Zo maak je het verschil voor mensen met dementie en onderscheid jij je als bedrijf.

Als gemeente

Een dementievriendelijke gemeente maakt dementie bespreekbaar, biedt informatie, traint inwoners en bedrijven en organiseert gepaste zorg. Bent u wethouder, beleidsmedewerker of raadslid? Lees hoe u uw gemeente dementievriendelijk maakt.

Drenthe is goed op weg!

Naar verwachting stijgt het aantal mensen met dementie in Drenthe van 9.200 in 2015 naar 18.000 in 2040. Om hen zo lang mogelijk een waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, maken alle 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementievriendelijk zich sterk voor een dementievriendelijke provincie!

De twaalf gemeenten in Drenthe ondertekenden recent een convenant om de leefbaarheid van mensen met dementie in hun gemeente en provincie te versterken. Doel van Dementievriendelijk Drenthe is niet alleen herkennen, maar vooral ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Eerste stap is de tour langs alle stadhuizen om dementie onder de aandacht te brengen. Na de start in Meppel van deze Drenthe tour volgen trainingen, bijeenkomsten en campagnes voor onder meer medewerkers van instellingen, bewoners en winkeliers.

Alle partijen spannen zich hiervoor vanaf 27 september 2018 gedurende 4 jaar in. De voortgang en inzet wordt zowel gezamenlijk als afzonderlijk jaarlijks afgestemd.

Drenthe dementievriendeiljk samen training cursus

Rangers van 7 tot 70+ volgen training GOED

Zaterdag 2 maart werd er bij Dierenweide Stroomdal Beilen een middag ingeruimd voor de training 'GOED omgaan met dementie'. De training, met zo'n 25 deelnemers van jong tot oud, werd verzorgd door onze trainers Maria Delobel en Ko Muller.

'Op Tjak' bij een training op locatie

RTV Drenthe ging 'Op Tjak' bij één van onze trainingen op locatie. Het betrof een training voor vrijwilligers in Hoogeveen. Deze training werd verzorgd door Hanneke van den Heuvel en Suzan Vastenburg. Suzan geeft in de video een toelichting op de GOED-methode.

Alzheimer Nederland in de regio Drenthe

De Afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst met een thema voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Alle bijeenkomsten met thema staan omschreven in de agenda.

Drentge afdeling alzheimer nederland cafe