overijssel-dementievriendelijk-gemeenten

Dementievriendelijke gemeenten in Overijssel

Geweldig dat jouw gemeente deelneemt of wil meedoen aan het initiatief van Samen dementievriendelijk om Overijssel dementievriendelijk(er) te maken!
Lees hier wat meedoen inhoudt. 

Wanneer is een Overijsselse gemeente dementievriendelijk?

sticker dementievriendelijk

Voor medewerkers: Doe een gratis online training 'Goed omgaan met dementie'

Zo doe je dat

  • Start één van onderstaande trainingen. Daarin leer je dementie herkennen en krijg je in slechts 15 minuten praktische tips over hoe je iemand met dementie het beste kunt benaderen en helpen.
  • Voor iedereen geschikt: Basistraining 'Goed omgaan met dementie'
  • De branchetraining 'Op het gemeentehuis' is geschikt als je (je raadt het al) op het gemeentehuis werkt. Heb jij tijdens je werk veel telefonisch klantcontact? Doe dan de branchetraining 'Aan de telefoon'!
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer de gemeente waar jij werkt

Training op locatie

Naast de gratis online training kan, tegen een kleine vergoeding, een training op locatie van 2,5 uur worden aangevraagd voor medewerkers. Een speciaal hiervoor opgeleide trainer biedt medewerkers dan een gerichte training met voorbeeldsituaties uit de dagelijkse praktijk van jullie gemeente.

Meer informatie

Privacy

Voordat je de training kunt doen, registreer je jezelf bij samendementievriendelijk.nl. Je gegevens worden verwerkt volgens de privacy-verklaring van Samen dementievriendelijk. Overijssel heeft inzage in je trainingsresultaten.

Goed omgaan met dementie

Basistraining GOED omgaan met dementie

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

goed omgaan met dementie op het gemeentehuis

Branchetraining 'Op het gemeentehuis'

Werk je op een gemeentehuis en wil je inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan de gratis training op het gemeentehuis.

goed omgaan met dementie aan de telefoon

Branchetraining 'Aan de telefoon'

Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.