dementievriendelijke organisaties Overijssel

Dementievriendelijke organisaties in Overijssel

Geweldig dat jouw organisatie deelneemt of wil meedoen aan het initiatief van Samen dementievriendelijk om Overijssel dementievriendelijk(er) te maken!
Lees hier wat meedoen inhoudt. 

sticker dementievriendelijk

Wanneer is een Overijsselse organisatie dementievriendelijk?

  • Meld jouw organisatie aan via een mail aan actie@samendementievriendelijk.nl.
  • Laat de medewerkers de GRATIS online training ‘GOED omgaan met dementie’ van 15 minuten volgen. NB: Voor een aantal branches zijn op maat gemaakte branchetrainingen ontwikkeld, zoals voor winkelpersoneel, horecapersoneel, gemeentehuispersoneel, bankmedewerkers, thuiszorgmedewerkers, kappers en tandartsen. Ook deze zijn gratis te volgen.
  • Schenk op de werkvloer en in de openbare ruimte aandacht aan een dementievriendelijke omgeving.

Voor medewerkers: Doe een gratis online training 'Goed omgaan met dementie'

Zo doe je dat

  • Start één van onderstaande trainingen. Daarin leer je dementie herkennen en krijg je in slechts 15 minuten praktische tips over hoe je iemand met dementie het beste kunt benaderen en helpen
  • Voor iedereen geschikt: Basistraining 'Goed omgaan met dementie'
  • De branchetrainingen zijn geschikt als je in een winkel, in de horeca, in de thuiszorg, op een gemeentehuis of als als kapper, tandarts of mondhygiënist of vrijwilliger werkt. Heb jij tijdens je werk veel telefonisch klantcontact? Doe dan de branchetraining 'Aan de telefoon'
  • Vul je (werk)emailadres in
  • Selecteer de organisatie waar jij werkt

Training op locatie

Naast de gratis online training kan, tegen een kleine vergoeding, een training op locatie van 2,5u worden aangevraagd voor medewerkers. Een speciaal hiervoor opgeleide trainer biedt medewerkers dan een gerichte training met voorbeeldsituaties uit de dagelijkse praktijk van jullie organisatie.

Meer informatie

Goed omgaan met dementie

Basistraining GOED omgaan met dementie

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In de winkel'

Je kunt als medewerker of klant in een winkel, mensen met dementie tegenkomen. Doe de gratis training, zodat je hen goed kunt helpen.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In de horeca'

Als horecamedewerker krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In de mondzorgpraktijk'

Weet jij wat je moet doen als je iemand met dementie in de praktijk krijgt? Test je kennis in deze speciale training, die ontwikkeld is in samenwerking met KNMT.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'Aan de telefoon'

Weet wat je moet doen als je een klant met dementie aan de telefoon krijgt. Deze training is geschikt voor mensen die regelmatig telefonisch klantcontact hebben. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met CZ.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'Bij de kapper'

Als kapper of hairstylist krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet jij hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met Qioz Zorgkappers.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In het vrijwilligerswerk'

Ben je vrijwilliger en kom je regelmatig in contact met mensen met dementie? Doe de training en leer hoe je goed met hen omgaat in verschillende situaties.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In de thuiszorg'

Werk jij in de thuiszorg en bied je hulp aan cliënten met dementie? Test jouw kennis in deze online training. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Tzorg.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'In de taxi'

Leer dementie herkennen en weet wat je moet doen wanneer je een klant met dementie vervoert. Je leert het in deze gratis training, die ontwikkeld is in samenwerking met Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) en Connexxion.

Overijsselse organisaties dementievriendelijk

Branchetraining 'Op het gemeentehuis'

Werk je op een gemeentehuis en wil je inwoners met dementie goed te woord kunnen staan en kunnen helpen? Doe dan de gratis training op het gemeentehuis.

dementievriendelijk bij de bank

Branchetraining Bij de bank

In het bankwezen krijg je af en toe te maken met klanten met dementie. Weet je hoe je goed met hen omgaat? Dat leer je in deze training, die is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank.