ontdek ons verhaal

Over ons

Ontdek het verhaal achter Samen dementievriendelijk

Wij helpen jou je kennis over dementie te vergroten en leren je omgaan met mensen met dementie. Zo maken we samen heel Nederland dementievriendelijk!

https://vimeo.com/164975308

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden wij trainingen 'Omgaan met dementie'. Online, maar ook op locatie.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij.

over samen dementievriendelijk

Leer hoe je goed omgaat met iemand met dementie

Je vindt bij ons:

Het team van Samen dementievriendelijk

Ons team bestaat uit 10 personen en omvat de volgende expertises:

Projectleiding - Katherine
Projectondersteuning - Els
Trainingen - Saskia, Sanne en Merel
Online Platform - Liselot, Petra en Joost
Communicatie - Iris, Grieta en Monique
Zakelijke markt - Xandra

team samen dementievriendelijk - joosts angels

Hulptroepen

Voor hulp en advies richten wij ons regelmatig tot onze Vriendengroep. Deze klankbordgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen uit onze doelgroep. Zij denken vanuit eigen expertise met ons mee. Bij hen toetsen wij onze plannen op o.a. ideeĆ«n en inhoud.

Meld je aan voor onze Tips en Inspiratie

Wil je regelmatig goede tips en inspirerende verhalen ontvangen? Onze Tips en Inspiratie verschijnt ongeveer 10x per jaar in je mailbox. Zo ontvang jij als eerste de leukste tips, de mooiste verhalen en het laatste nieuws.

Laat je inspireren!

Luister naar Margreet, Marcel en Arie. Zij vertellen hoe zij zich inzetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.