Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Waarom Samen dementievriendelijk?

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim 500.000. Bijna 80% van de mensen met dementie woont thuis. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. Het programma Samen dementievriendelijk maakt Nederlanders bewust van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden wij trainingen 'Omgaan met dementie'. Online, maar ook op locatie.

 

Samen op weg naar een dementievriendelijke samenleving

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. Het programma draagt bij aan één van de bouwstenen van de Landelijke Strategie Dementie. ‘Een samenleving die is voorbereid op het stijgend aantal mensen met dementie’. Met als doel dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zich beter ondersteund voelen, ook door de samenleving. Samen op weg naar een (nog) meer dementievriendelijke samenleving.

Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij.

Leer hoe je goed omgaat met iemand met dementie

Je vindt bij ons:

Peter Herman fiets dementievriendelijke gemeente alzheimer

Het team van Samen dementievriendelijk

Projectleiding - Jarina
Projectondersteuning - Mariken
Trainingen - Saskia, Mandy, Jacobiene en Mariken
Online Platform - Liselot
Communicatie en campagnes ­– Jarina
Content - Mirjam 
Online marketing – Matthijs
Coördinator jongeren en Gemeenten - Marco

Mandy & Jacobiene (foto) zijn er voor antwoorden op al je vragen over trainingen. Ze staan voor je klaar via [email protected] en 033 - 303 2504.

Jacobiene en Mandy Samen dementievriendelijk

Sinds 2016

Al sinds 2016 brengen we met succes dementie en hoe om te gaan met mensen met dementie onder de aandacht. In al die jaren zijn er diverse commercials voor verschillende campagnes gemaakt, waaronder de commercial hiernaast (2021). Benieuwd?