Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

De ingrediënten:

7 gram gist
150 gram lbr basterdsuiker
500 gram tarwe bloem
50 ml lauw warm water
200 gram boter
3 eieren
1 Theelepel zout
250 gram rozijnen, krenten, sukade, noten en alles naar keuze
Kaneel / citroensap ook naar keuze

recept nelleke samen dementievriendelijk sociale benadering
Mijn moeder maakte deze koek 's winters, met warme chocolademelk of thee als we koud thuis kwamen. Heerlijk!!

Zo maak je deze winterse rozijnenkoek

Doe het gist in een kom met de suiker en voeg het water toe. Laat dit 10 minuten staan. Zeef de bloem in grote kom en maak een kuiltje in t midden. Doe vervolgens het gist, de boter en eieren hierin en kneed een soepel stevig deeg. Voeg de rozijnen en de naar keuze toe. Laat het deeg een half uur onder een vochtige theedoek rijzen. Doe het deeg in een ingevette braadpan en zet hem op de laagste stand van een petroleum stelletje, bak hem bruin en draai hem om en bak ook deze kant bruin. En bak de koek gaar. Snijd de koek plakken en eet deze liefst nog warm met beetje boter.

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.