Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Marianne: "Dit doet me denken aan de eenvoud van geluk, als we op zondag dit toetje kregen. In de 'zondagse schaaltjes'. Het maken ervan was meestal mijn taak, en één van de weinige taken die ik met veel plezier, geduld en heel netjes uitvoerde! Vooral het toefje slagroom, gemaakt van opgespaarde vellen van gekookte melk (van eigen koeien), was een ware delicatesse."

De eenvoud van geluk: vlaflip op zondag

Wat heb je nodig?

  • aardbeiensaus (liefst vers uit eigen tuin)
  • yoghurt of kwark
  • custardvla (eigen gemaakt)
  • slagroom

Snij de aardbeien aan stukjes en kook ze kort. Voeg suiker naar smaak toe. Af laten koelen.
Kook de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf met suiker.
Doe de aardbeiensaus in een (hoog)glas/dessert schaaltje. Schenk er een laagje yoghurt/kwark overheen.
Dek af met een laagje custardvla of -pudding en maak af met een toefje slagroom.
Eventueel leg je er een halve aardbei (met kroontje) naast.

vlaflip recept dementie vriendelijke gemeente omgaan met dementie

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.