Tante Truus Soep
De vader van Rens had een oude ongetrouwde (gefortuneerde) tante; tante Truus. Twee keer per jaar kwam tante Truus eten en wilden zij tante Truus een beetje pleasen. Zo ontstond dit recept waar tante Truus gek op was!
Waarom mag dit recept niet vergeten worden?
Rens vertelt: "Tante Truus leefde in Zeeland en sprak altijd vol lof over de mosselen, de oesters en kokkels uit Zeeland. Twee keer per jaar kwam tante Truus bij ons eten en moesten we natuurlijk tante Truus een beetje pleasen. Zo ontstond dit recept waar tante Truus gek op was! Prei uit onze eigen tuin en de Oesters uit Zeeland. Elke keer een rib uit het lijf, want oesters waren in die tijd moeilijk te krijgen. Maar moeders ging er vanuit dat zich dat ooit zou terugbetalen;) Helaas....toen onze tante Truus overleed, ging haar gehele vermogen naar de kerk. We lachen er nog steeds om. En de soep? Die maken we nog vaak met een glimlach ;-)
We lachen er nog steeds om. En de soep? Die maken we nog vaak met een glimlach.
Ingrediƫnten
Tante Truus Soep
Preisoep met Zeeuwse Oesters
- 2 eetlepels boter
- 1 gesnipperde ui
- 500 gram fijngesneden prei
- 3 kruimige aardappels in blokjes
- zout/peper
- 250 ml slagroom
- 12 Zeeuwse Oesters
Bereidingswijze gerecht:
- Smelt de boter, fruit de ui. Schep er de blokjes aardappel en prei en zout en peper doorheen. Schenk er 3 dl water en de room bij en laat het 20 minuten pruttelen.
- Maak de oesters open en haal ze eruit. Vang het vocht op. Houd 4 oesters voor garnering (bewijs voor tante Truus). Snijd de oesters in stukjes.
- Voeg het oestervocht toe aan de soep en pureer het geheel. Schep de soep in borden, roer er de stukjes oester door en garneer ze met een hele oester. Heerlijk met een Chablis.