Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Luxemburgse delicatessen

Marianne: "Mijn tante Denise uit Luxemburg heeft ons allemaal dingen leren eten die wij van thuis niet kenden: olijven, garnalen, allerlei soorten gratins, pommes dauphinois, zelfgebakken Schwarzwälder Kirsch taart en noem maar op. Deze quiche was een van haar meest eenvoudige recepten die wij zelf gemakkelijk konden namaken. Helaas hebben mijn tante Denise en ome Egide nooit zelf kinderen gekregen en daarom zou ik het leuk vinden om op deze manier minstens één van haar recepten onsterfelijk te maken!"

Ik wil graag minstens één van haar recepten onsterfelijk maken!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram spek
  • 1 sjalotje of ½ ui
  • 3 kleine eieren
  • ½ liter melk (maximaal! – ik neem altijd minder)
  • 100 gram meel
  • 100 gram gemalen (Zwitserse) kaas
  • 1 bakje (of blikje) champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
quiche denise omgaan dementie familie zieniseen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 225°C. Bak het in blokjes gesneden spek samen met de ui lichtjes en meng vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar. Doe het mengsel in een vuurvaste vorm. (Ø 24 cm) en bak de quiche ± 40 minuten in de oven. Smullen!

Smaakt het naar meer?

Een unieke kookboekje!

Dit recept plus twintig andere zijn nu verzameld in het prachtige digitale kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'. Elk recept heeft een eigen verhaal. Neem contact op voor meer informatie. 

Kookboekje Recepten dementie online training