Een Oud-Hollands nagerecht
Een ouderwets recept wat nog steeds verrukkelijk is en veel eiwitten levert. Voor oudere mensen een heerlijk en goed (na)gerecht!
Benodigdheden:
- 1 pak volle Yoghurt
- 200 ml. slagroom(verse)
- Fruit-> pot stoofperen(uitgelekt, te koop bij o.a.de Aldi) of verse
- Fruit-> aardbeien
- of kersen 250 gram minimaal
- Suiker, basterdsuiker liefst lichtbruine
- Theedoek: natgemaakt onder de stromende kraan en uitgeknepen.
- Mooie schaal, fijnmazige ijzeren zeef in vergietvorm of anders met steel
Het smaakt overheerlijk, is een heel oud Hollands gerecht en rijk aan eiwitten en vruchten en suiker!
Bereidingswijze gerecht:
- Een theedoek onder de stromende kraan nat maken en uitwringen, leg deze over een vergiet die op een ruime schaal kan staan of hangen. Doe de yoghurt in de vergiet. Het vocht druipt nu uit de yoghurt door de theedoek en komt in de opvangbak. Je houdt na ongeveer 4-6 uur uitdruipen een substantie over in de theedoek. Je kunt het dus heel goed ' avonds laten uitlekken als je naar bed gaat, dan staat het zo'n 6,7 a 8 uur-> is prima!
- Wat achterblijft in de theedoek schep je in een andere schone leuke / gezellige schaal.
- Daarna klop je de slagroom met flink wat suiker(witte suiker of lichtbruine basterdsuiker, doe er maar gerust 4 a 5 of 6 volle eet-lepels in (Afhankelijk van je smaak). Doe slagroom en fijngesneden fruit (peertjes of bijv. gezoete verse) aardbeien/frambozen) door het uitgelekte mengsel wat je in de schaal hebt gedaan. Roer dit geheel rustig door elkaar met een garde of een lepel.
- Proef nu even of het zoet genoeg is. Doe er eventueel nog iets suiker bij. Het mag best lekker zoet zijn! Je kunt het serveren met nog een toefje slagroom er op. Eet smakelijk!
Bekijk alle onvergetelijke recepten
Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon! De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.