Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ingrediënten

  • Kruimige aardappelen
  • Hutspot groenten
  • Knoflook
  • Sambal
  • Peper en zout
  • Scheutje ketjap manis
  • Uitgebakken spekjes

Hoe maak je dit gerecht? 

Scheidt de wortels van de uien (indien je een zak hebt). Kook de aardappels en de wortels samen Bak de uien en knoflook en doe er wat sambal, peper, zout en ketjap bij. Stamp alles (smaak wordt veel lekkerder omdat je de uien bakt). En voeg de spekjes toe!

Oma Hutspot Dementievriendelijk omgaan dementie

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.

Waarom mag dit recept niet vergeten worden?

Ingrid: "Mijn moeder maakte altijd deze hutspot en bracht dan ook altijd allemaal bakjes met hutspot naar mijn man en mij en voor de drie kinderen die op kamers woonden! Wij noemden het: oma's hutspot. Als grapje zei ik altijd: mam.. je moet me op tijd vertellen hoe je het precies maakt met alle kruiden enz... want als je het niet meer weet, hebben we een probleem. 3 jaar geleden heeft ze het bij mij klaar gemaakt, zodat ik precies kon zien hoe ze het zo lekker maakte. Nu weet ze niet meer hoe het moet (mijn moeder heeft dementie) en maak ik het voor iedereen. Altijd als ik het aan het maken ben denk ik aan de tijd dat ik zei: mam je moet het me wel op tijd vertellen... en dan word ik er toch weer verdrietig van."

Oma Hutspot Samen dementie vriendelijk

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.