Gejuich aan tafel
De moeder van Jannet kon verrukkelijke ''krentjebrie'' maken. Wij kennen dit gerecht als watergruwel. Qua voorbereidingstijd moet je wel even rekening houden met het gegeven dat het gerecht ook nog af moet koelen. Jannet: ''Als mijn moeder dit op tafel zette ging er bij ons altijd gejuich op! Jannet haar moeder overleed in 2013 maar Jannet heeft nog altijd het door haar moeder geschreven recept.
Een heerlijk fris toetje. Die grote schaal ging helemaal leeg
Ingrediënten:
100 gram vluggort
50 gram krenten en rozijnen
10 in stukjes gesneden abrikozen (deze van tevoren laten weken) stukje pijpkaneel
1 appel in blokjes
2dl bessensap
suiker
Alle ingrediënten(inclusief het weekwater van de abrikozen) 12-15 minuten koken, de laatste 4 minuten een in blokjes gesneden appel en 1 of 2 eetlepels citroensap toevoegen.Alles laten afkoelen en 2 dl bessensap met suiker naar smaak toevoegen.
Eventueel verdunnen met water of wat rode limonadesiroop
Bekijk alle onvergetelijke recepten
Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon! De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.