Konijn a la moeder Puijn
Ingrediënten
1 Konijn of 1 kg Konijnenbouten
2 koppen azijn
4 koppen water
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 grote gesneden ui
Zout en peper
Kruidenpoeder
1 theelepel suiker
De foto hiernaast is gemaakt op de 87e verjaardag van mevrouw Puijn
Naast de heerlijke smaak, doet het denken aan Kerstfeest
Bereidingswijze
Was het konijn en leg het vervolgens in de marinade. Laat het konijn 1 nacht in de marinade staan, in de koelkast. Laat het konijn vervolgens uit lekken en droog het af. Smelt 150 gram margarine (of varkensreuzel) bruin en braad het konijn aan beide kanten bruin. Smoor daarna de kruiden (met een zeefje uit het vocht halen) mee in de pan. Doe er een grote kop nat bij en gebruik de rest van het water voor afmaken. Ongeveer 2 uur laten gaar smoren.
Konijn a la moeder Puijn is heel lekker met gekookte aardappelen, (verse) rode kool en stoofpeertjes of appelmoes!
Bekijk alle onvergetelijke recepten
Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon! De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.