Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Soep uit de oude doos

En wel 'Humkessoep', een Twentse snijbonensoep. Oorspronkelijk een dikke maaltijdsoep maar nu aangepast aan onze hedendaagse voorkeuren. Lekker als lunch of als starter. Of je kunt even een kop bouillon eruit vissen voor tussendoor.
Felix: "Deze soep wordt al generaties lang in Twente gegeten. Ook ik heb hem weer van mijn moeder leren maken, en mijn kinderen vinden hem heerlijk. Het recept gaat hier dus nog minimaal één generatie overleven."

Het recept gaat hier zeker nog minimaal één generatie overleven!

Zo maak je Humkessoep:

  • Maak een basisbouillon van runderschenkel, een bol knoflook, een prei, een ui, een venkel en een winterpeen. Dit alles in grove stukken, knoflook doormidden in de schil.
  • Vervolgens afgieten en dan dungesneden snijbonen erbij. Deze moeten lekker zacht worden, dus lekker doorsudderen.
  • Dan een zak soepgroenten erdoor. Ook even laten meepruttelen en dan breng je hem op smaak met zout, peper en lichte sojasaus.
  • Er kan eventueel ook nog een stukje verse worst en of soepvlees erbij. De schenkel eet je niet op.
  • En dan in je bord nog een scheutje maggi erin, want het blijft in essentie een ouderwetse hap!
Humkessoep omgaan met dementie als verzorgende alzheimer

Smaakt het naar meer?

Een unieke kookboekje!

Dit recept plus twintig andere zijn nu verzameld in het prachtige digitale kookboekje 'Recepten om nooit te vergeten'. Elk recept heeft een eigen verhaal. Neem contact op voor meer informatie. 

Kookboekje Recepten dementie online training