Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Als klein kind ging ik altijd in de vakanties 6 weken naar mijn oma en opa in Maastricht. Zij lagen daar permanent aangemeerd in de haven. In mijn herinnering was het een hele grote boot. Met een hele lange gang. Wij sliepen met 4 zusjes in een hele grote bedstee. Dit bleek achteraf niet groter dan een twijfelaar. In de boot was geen elektriciteit. Alles werd gedaan op butagas of met een petroleumstelletje. Mijn oma zette de hachee al vroeg op de dag op dit petroleumstelletje en liet dit lekker pruttelen. Met het gevolg dat de hele boot lekker rook. Ik verzon dan ook van alles om maar in de gang te spelen en van de geur te genieten.Als ik nu hachee maak dan denk ik terug aan die heerlijke tijd. En vooral de liefde die zij me gaf.

Boot Margriet Hachee goed dementie benadering dementie

Hoe maak je deze hachee?

Ingrediënten:boter, 500 gram magere runderlappen,1 kilo uien,8 laurierbladen,5 kruid nagels,bloem, azijn, 4 maggiblokjes, (appel) stroop.

Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3x3 bak dit aan in 20 gram boter.

Snijd de uien en voeg dit toe. Doe de maggiblokjes erbij. Goed roeren en eventueel iets water toevoegen. Niet te veel want er komt al veel vocht uit de uien. Laurier en kruidnagel toevoegen.

Laat het geheel op een heel klein pitje onder af en toe roeren een paar uur staan. Als het vlees heerlijk zacht is kun je het afmaken. Binden met de bloem en flinke scheut azijn en eventueel wat kookvocht. Op smaak maken door de stroop toe te voegen.

Lekker met aardappelen!

recept margriet hachee gratis cursus dementie alzheimer herkennen

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei. 

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.