Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Ingrediënten:

500 gram vers mager spek met zwoerd (vierkant stuk)
Klont boter
Peper en zout

recept gestooft spek zieniseen dementie ontgaan cursus online
Volgens de traditie van oma eten wij dit iedere zondag als ontbijt!

Bereidingswijze gerecht:

  • Smelt de klont boter in een braadpan en laat de boter mooi bruin worden. Leg hierin het stuk spek met de zwoerd naar onderen en doe er peper en zout op.
  • Spek aan beide kanten mooi bruin aanbraden. Doe er vervolgens een klein scheutje water bij en laat het spek op een laag pitje stoven  tot het gaar is
  • (2-2,5 uur). Controleer regelmatig of het spek niet te hard braadt en voeg zo nodig nog een beetje extra water toe. Als het spek gaar is uit de pan halen en op een bord af laten koelen. Zet het vervolgens in de koelkast om het mooi stevig te laten worden. Snij het spek in dunne plakjes. Leg de schijfjes op een snee wit of bruin brood en strooi er een beetje zout over en bestrijk het spek met een beetje mosterd en leg er een snee roggebrood op.

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.