Gelatinepudding van oma
Herinnering aan de kerstdagen
De oma van Marie-Therese maakte met kerst altijd een heerlijke gelatinepudding. Marie-Therese heeft het recept van haar oma: "Het herinnert mij aan de kerstdagen, gewoon met zijn allen, het was heel gezellig. En die pudding? Die was heerlijk!"
Benodigdheden
- 1/5 liter slagroom
- 10 eetlepels suiker
- 6 witte gelatinebladeren
- 3 eiwitten
- 1 blik ananas
Zo maak je de gelatinepudding:
De gelatine in water weken.
De eieren scheiden en het eiwit stijf kloppen.
Sap van de ananas warm maken en af laten koelen. De gelatine erdoor roeren.
Daarna klop je de slagroom, doe je de eiwitten er doorheen en roer je het tot één geheel. Daarna doe je het sap van de gelatine en de ananas erbij.
Ananas tot stukjes snijden en door het mengsel doen.Het hele mengsel in een vorm of een schaal gieten, in de koelkast zetten en stijf laten worden.
Bekijk alle onvergetelijke recepten
Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon! De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.
Volg ons!
Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.