Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Waarom mag dit recept niet vergeten worden?

Cobie vertelt: "Voor de komst van de diepvrieskist mocht er niks aan eten verloren gaan. Dit is een recept van mijn moeder, die in de zomer veel groente en fruit kreeg om te verwerken. Met een groot gezin moet je soms een beetje vooruit denken, maar vooral ook creatief zijn om iedereen aan tafel te krijgen. Zij zag kans om zelfs van kliekjesdag een feestje te maken. Zij noemde dit ons feest-fruittaartje."

Ingrediënten:

  • Ca 1 kg mooie rijpe pruimen, of perzik, of appel of peer
  • 250 gram bloem
  • 150 gram (room)boter
  • 150 gram suiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • Kaneel

Bereidingswijze van dit feest-fruittaartje:

  • Was en halveer het fruit en haal de pit er uit.
  • Vet een springvorm in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak een mengsel van bloem, boter, suiker, zout en ei Verdeel het deeg in de springvorm.
  • Maak met een vork gaatjes in de bodem
  • Leg het fruit, met de bolle kant boven, er op.
  • Strooi er wat suiker en kaneel over.
  • Bak rustig af in 35 minuten
  • Laat even afkoelen!
fruittaartje samen dementievriendelijk omgaan alzheimer

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei. 

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.