Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Bevrijdingsgebakje

Carina werkte jaren geleden in een bejaardentehuis op de Veluwe. Daar kwam ze in gesprek met een man die al bijna honderd jaar oud was. Hij vertelde Carina over de oorlog en dat hij zulke mooie herinneringen had overgehouden aan de dag van de bevrijding. Ze hadden namelijk, voor in die tijd, een heel luxe lekkernij gekregen. Een bevrijdingsgebakje! Carina heeft toen met haar collega's de ingrediënten gekocht en de bewoners verrast op de traktatie. Carina: "Sinds januari werk ik met ouderen die dementie hebben. Zij hebben de oorlog nog meegemaakt. Op 5 mei ga ik mijn afdeling trakteren op dit gebakje. Ik ben nu al benieuwd naar de reacties."

Het kan niet anders dan dat zo'n gebakje herinneringen oproept

Wat heb je nodig?

  • Beschuit
  • Banketbakkersroom
  • Mandarijntjes
  • Rood wit blauwe vlaggetjes

Spuit op het beschuitje een lekkere dikke laag banketbakkersroom. Versier het met de mandarijnenpartjes. En prik er de rood wit blauwe vlaggetjes in.

Bevrijdingsdag Gebakje goed omgaan met dementie alzheimer

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei.