Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

In één woord heerlijk

Chantal haar moeder zou nooit een echte goeie kokkin worden maar de dag dat haar moeder Babi Pangang maakte staat in het geheugen van Chantal gegrift: "We hoorden haar rommelen en druk doen en de geur werd steeds intenser. We keken elkaar aan en werden nieuwsgierig, maar we mochten niet de keuken in komen. Het was haar terrein. Ze was heel benieuwd hoe wij het zouden vinden. Het is en was in één woord heerlijk. Nog nooit had mijn moeder iets buitenlands durven maken. Ze straalde van oor tot oor. Steeds werd er op een feestje dit gerecht gemaakt en kreeg ze veel complimenten. Oh, wat was ze trots. Nu zit mijn moeder op een gesloten afdeling waar ze heel goed te eten krijgt, maar natuurlijk niet haar Babi Pangang. Vorige week was ze jarig en toen heb ik het voor haar gemaakt!".

Af en toe heeft ze nog wel eens een ander recept uit een andere cultuur geprobeerd maar de Babi Pangang is altijd iedereens favoriet gebleven!

Benodigdheden

  • 500 gr kipfilet of fricandeau
  • 2 uien
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels sambal en 4 eetlepels ketjap
  • 2,5 dl water
  • 5 bouillonblokjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 eetlepel rietsuikerstroop
  • en als laatste een pot atjar 
babi pangang dementie zienis1 herkennen alzheimer

Hoe maak je deze Babi Pangang?

De kipfilet is stukjes snijden en bakken.
In een schaaltje: uitjes fijnsnijden en erin doen. Knoflookpoeder, bruine suiker, sambal en ketjap goed roeren en dan toevoegen aan de kip. Maak in een steelpannetje, het water, de bouillonblokjes, de tomatenpuree en de stroop warm, en roer dit tot één massa. Daarna voeg je het toe aan het kipmengsel.
20 minuten laten sudderen. De halve pot met wat vocht erbij gooien en de rest op tafel zetten(koud). Je eet het met rijst of brood.

Bekijk alle onvergetelijke recepten

Er zijn veel recepten ingestuurd die niet vergeten mogen worden. Deze recepten zijn terug te vinden op onze onvergetelijke receptenpagina. Caspar Bürgi selecteerde 15 recepten die in het onvergetelijke receptenboekje komen en koos één winnaar van de dinerbon!  De winnaar is bekend gemaakt bij RTL Live op 22 mei. 

Volg ons!

Blijf op de hoogte met de mooiste ervaringsverhalen, het laatste nieuws en de nieuwste dementievriendelijke tips.