Noord-Holland Noord dementievriendelijk

Noord-Holland Noord dementievriendelijk

Een campagne om aandacht te vragen voor dementie, is dat nodig?

Jazeker, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. 70% van alle mensen met dementie in Noord-Holland Noord woont thuis. Zij doen net als jij hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken een restaurant en reizen met het OV.

Een dementievriendelijk Noord-Holland Noord!

Daar maken we ons hard voor. Wij, dat zijn het Netwerk Dementie NHN en Samen dementievriendelijk. Het doel is om zoveel mogelijk bedrijven, gemeenten, verenigingen én inwoners mee te laten doen aan de beweging om Noord-Holland Noord dementievriendelijk(er) te maken. We streven ernaar om zo veel mogelijk inwoners de training te laten doen. Zo kunnen mensen met dementie in Noord-Holland Noord zo lang mogelijk blijven meedraaien in het dagelijks leven. Bekijk de video!

Doe mee als inwoner van Noord-Holland Noord

Doe mee als gemeente in Noord-Holland Noord

Doe mee als organisatie in Noord-Holland Noord

Help mee om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken!
Kijk wat jij kunt doen als inwoner, gemeente of organisatie.

"Zo ontstond écht de beweging die we voor ogen hadden"

Samen dementievriendelijk interviewde Anneke Wienema - coördinator Dementie Netwerk Noord-Holland Noord en Marcel Sanders - raadslid gemeente Schagen en een van de vier lokaal aangestelde dementieambassadeurs.

Wat zeg jij tegen iemand met dementie?

zegiets.nlLaat op jouw social media zien wat jij zou zeggen tegen iemand met dementie. Je kunt zelf een tekst maken of een bestaande tekstballon kiezen.

De teller staat op 4891

Als jouw gemeente of organisatie meedoet, ontvang je van ons:

  • promotiemateriaal (digitale toolkit met communicatiemateriaal, promotiemateriaal en een balievlaggetje om te laten zien dat jouw gemeente of organisatie meedoet)
  • een eigen bedrijfspagina: organisaties met meer dan 500 medewerkers kunnen een eigen pagina aanvragen bij Samen dementievriendelijk. Hier kunnen medewerkers de training volgen, er kunnen teams aangemaakt worden en de beheerder van de pagina kan monitoren hoeveel medewerkers een training hebben gevolgd.
  • publiciteit / promotie via de Samen dementievriendelijk kanalen: wij publiceren tijdens de campagneperiode op social media en via de website berichten over de deelnemende gemeenten en bedrijven.
  • een sticker van Samen dementievriendelijk; heeft het merendeel van jouw medewerkers en/of vrijwilligers de online training en/of een training op locatie gevolgd? En zetten jullie je blijvend in voor mensen met dementie? Vertel ons wat jouw organisatie of gemeente doet en vraag de sticker aan! Wanneer jouw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de sticker officieel uitgereikt en kun je laten zien dat jouw organisatie of gemeente dementievriendelijk is. Lees vooraf de voorwaarden en veelgestelde vragen.

Samen dementievriendelijk noord holland noord