Nieuws & media

 • goed omgaan met dementie tijdens corona
  vrijdag 27 maart 2020
  Omgaan met mensen met dementie in tijden van corona

  De uitbraak van corona heeft een grote invloed op onze samenleving en bij ons allemaal heeft het directe invloed op het dagelijks leven. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten we onze sociale contacten drastisch inperken. Om vooral kwetsbare mensen extra te beschermen verzoekt de overheid ons dringend om bezoek aan ouderen en kwetsbare personen te beperken. Maar daarnaast is er óók het nadrukkelijke verzoek om vooral goed op elkaar te passen!

 • Trainingen op locatie tot 1 juni afgelast

  In verband met de maatregelen rond het coronavirus hebben we besloten al onze trainingen op locatie tot en met 6 april te annuleren.

 • Hans terug op tv!

  Inmiddels steunen meer dan 315.000 mensen onze beweging. Maar dat is nog lang niet genoeg! Alle 17 miljoen inwoners van Nederland zijn nodig voor een dementievriendelijke samenleving. Daarom is vanaf maandag 17 februari onze commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv. Deze keer met Hans.

 • Samen dementievriendelijk heeft iets te vieren!

  Begin van het jaar hebben we ons doel voor eind 2020 al behaald: 310.000 mensen geregistreerd op onze website. Het programma is daarmee succesvoller dan gedacht. Hoe komt dat eigenlijk?

 • donderdag 6 februari 2020

  Samen dementievriendelijk op de Beursvloer in Ermelo

  Op 30 januari hield Welzijn Ermelo voor de vierde keer Ermelo’s Beursvloer. Bij dit evenement betekenen deelnemers iets voor elkaar, door onbetaald werk uit te wisselen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en stichtingen, maar ook inwoners zijn welkom. Deze keer was ook Samen dementievriendelijk aanwezig in de persoon van trainer Jos van Deurne en oud-trainer Alex Kleijnen!

  samen dementievriendelijk
 • ActiZ dementievriendelijk! ANBO neemt het stokje over

  Op 19 december 2019 ontving ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties, het certificaat 'Samen dementievriendelijk' uit handen van Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk. Vrijwel alle medewerkers van ActiZ volgden namelijk de online training ‘GOED omgaan met dementie’. ActiZ nodigde ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, uit om dit ook te doen. Als leden van het Deltaplan Dementie geven zij het stokje voor een dementievriendelijke samenleving aan elkaar door.

 • Samen dementievriendelijk onderdeel van nieuw dementieprogramma minister De Jonge

  Minister De Jonge van VWS heeft vorige week zijn plannen voor een overkoepelend dementieprogramma voor de jaren 2021 – 2030 gepresenteerd. Een van de vier speerpunten is meer verbinding in de samenleving. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten mee blijven doen. Daarin ziet de minister een rol voor Samen dementievriendelijk.

 • Op weg naar een dementievriendelijke parochie

  Onder de titel 'Op weg naar een dementievriendelijke parochie' heeft de Sint Norbertusparochie in Roosendaal het initiatief genomen om vrijwilligers die regelmatig in contact komen met parochianen, zoals vrijwilligers van bezoekgroepen, kosters, e.d. een training van Samen dementievriendelijk aan te bieden.