Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voor iedereen die iemand mist...

Het wordt dit jaar een andere Pasen dan anders. Geen omhelzingen, geen samenzijn met familie, maar alleen vanaf een afstandje of voor het raam zwaaien naar opa, oma, vader, moeder of andere dierbaren. Samen dementievriendelijk steunt de actie #wevergetenjullieniet van Alzheimer Nederland. Nederlanders worden onder andere in een tv-spot opgeroepen een gebaar maken naar diegenen die zij in deze tijd moeten missen. En in het bijzonder naar de 280.000 mensen met dementie, zowel thuis als in verpleeghuizen, voor wie dit een extra moeilijke tijd is.

Doe mee met #wevergetenjullieniet

Iedereen kan met de actie meedoen door een afbeelding van een Vergeet-mij-nietje te verspreiden. Dit is het symbool dat onlosmakelijk is verbonden met dementie, maar dat tijdens deze coronacrisis voor heel veel mensen van toepassing is. Doe daarom ook mee! Hang de raamposter op die je vanaf dinsdag in veel huis-aan-huisbladen vindt en a.s. vrijdag in alle landelijke kranten. En je kunt meer doen: stuur een gratis (foto)kaartje, teken een stoepkrijt bloemetje, draag het Vergeet-mij-niet speldje, plaats een Vergeet-mij-niet plantje voor het raam of in je tuin, geef je profielfoto op social media een speciaal kader of verzin zelf een creatieve manier om het Vergeet-mij-nietje uit te dragen!
Kijk voor sjablonen, de gratis (foto)kaart, het Vergeet-mij-niet-speldje en veel mooie inspiratie van anderen op wevergetenjullieniet.nl. En deel jouw creatie op social media met #wevergetenjullieniet.

Logo niet vergeten zieniseen zienis1 demnetie

Laat zien dat we elkaar niet vergeten

“Het coronavirus zorgt aan alle kanten voor veel gemis en verdriet. Mensen met gevorderde dementie begrijpen niet waarom zij geen bezoek meer krijgen. Bij hun mantelzorgers leeft de zorg dat zij zelf misschien vergeten worden na zo’n lange scheiding. Maar niet alleen bij mensen met dementie en hun naasten, bij heel veel Nederlanders speelt nu dit gemis. Juist met Pasen gaan we graag bij elkaar op bezoek en we voelen nu nog meer hoe erg we onze dierbaren moeten missen. We kunnen dat helaas niet oplossen, maar misschien wel een heel klein beetje verzachten met dit initiatief”, aldus Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

Het coronavirus zorgt aan alle kanten voor veel gemis en verdriet. We kunnen dat helaas niet oplossen, maar misschien wel een heel klein beetje verzachten met dit initiatief - Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland