Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Een wereld waarin mensen met dementie zichzelf kunnen zijn

Op de website van de Alzheimer's Society (Londen) vind je het programma Dementia Friendly Communities, dat de realisatie van dementievriendelijke gemeenschappen in het hele Verenigd Koninkrijk mogelijk maakt. Dit concept verspreidt zich inmiddels over de hele wereld. Steeds meer landen erkennen het belang van een maatschappij waar mensen met dementie zich betrokken en gesteund voelen. Waarin zij zichzelf kunnen zijn.

Wereldwijd Dementievriendelijk goed training alzheimer

Steeds meer dementievriendelijke programma's

Alzheimer's Society helpt andere landen om hun eigen dementievriendelijke programma's te ontwikkelen door het delen van kennis, hulpbronnen en advies. Zij houden ook bij hoe de beweging wereldwijd groeit: Global Dementia-Friendly Movement. Samen dementievriendelijk is met de door ons ontwikkelde trainingen 'Goed omgaan met dementie' behoorlijk uniek t.o.v. de rest van de wereld. We merken dat er vanuit andere landen steeds meer belangstelling is voor ons programma. En daar zijn we best trots op!

Op deze website vind je een interactieve wereldkaart waarop de wereldwijde activiteit in kaart is gebracht. Klik daar op een blauwe ballon om te zien wat er al gebeurt in het betreffende land.

Global Dementia Friends training alzheimer