Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Samen één tegen dementie!

Door heel Nederland organiseerden de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland en de Alzheimer Cafés veel activiteiten. En daar waren prachtige initiatieven bij! Op www.1tegendementie.nl werden de activiteiten uitgelicht. Het leuke van deze webpagina was de ‘live social wall’ die liet zien wat er realtime gebeurde rondom Wereld Alzheimer Dag op social media. In de berichten werd de hashtag #1tegendementie gebruikt.

Wij moedigen alle initiatieven van harte aan!

Veel trainingen op locatie rondom Wereld Alzheimer Dag

De week van de Wereld Alzheimer Dag was ook druk voor onze trainers. Door het hele land stonden trainingen Omgaan met dementie gepland. De trainingen vonden plaats bij onder andere gemeentes, supermarkten, musea, bibliotheken.

Benieuwd naar meer informatie over de trainingen op locatie?

Wereld Alzheimer Dag dementie alzheimer

Steeds meer organisaties dementievriendelijk!

Steeds meer organisaties zien het belang van een dementievriendelijke samenleving in. En ook in de week van Alzheimer Dag werd hier extra aandacht aan besteed. Lees de succesverhalen.

Mooie voorbeelden van organisaties die zich inzetten om dementievriendelijk te worden

Rondleidingen Onvergetelijk

Twaalf musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbe Museum in Eindhoven, organiseerden rondom Wereld Alzheimer Dag speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Tijdens de rondleiding Onvergetelijk bekeken de deelnemers een aantal kunstwerken uit de museumcollectie en gingen daarover met elkaar in gesprek. Het samen beleven en genieten van kunst stond centraal.

Wereld Alzheimer Dag sociale benadering dementie

Alzheimercentra in actie

Naast de landelijke en regionale activiteiten, organiseerden ook de vier Alzheimercentra allerlei activiteiten. VUmc, dat hard op weg is om het eerste dementievriendelijke ziekenhuis in Nederland te worden, lanceerde het platform hersenonderzoek.nl waar deelnemers voor klinisch onderzoek naar dementie worden geworven. Het Alzheimer Centrum Limburg organiseerde een bijeenkomst waar onderzoekers ingingen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementieonderzoek. Het RadboudMc organiseerde, samen met DementieNet, een inspirerend symposium op het gebied van dementiezorg. Alzheimercentrum Zuidwest Nederland stond op Wereld Alzheimer Dag in het ziekenhuis met een stand ‘Het brein’. Ook organiseerde zij de Rotterdam Head First Race.

Wereld alzheimer dag