Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Voor iedereen, dus ook voor mensen met dementie

Voeten op Texel is een praktijk voor Podotherapie en Pedicure. Hun passie is om iedereen zo optimaal mogelijk te laten lopen. Dat doen zij door bijvoorbeeld zolen te maken maar ook door adviezen te geven over hoe de voeten het best verzorgd kunnen worden. 

Juist mensen met dementie zorgen minder goed voor hun eigen voeten. Zij voelen vaak de pijn niet of negeren deze, waardoor zij niet aangeven dat er problemen zijn. Maar vaak is er een sterke behoefte om alsmaar 'onderweg'  te zijn, dus lopen ze juist veel. Voor de naasten die mantelzorg geven heeft de voetzorg vaak geen prioriteit. Voeten op Texel neemt deze taak graag over. Zij kijken, luisteren en geven advies daar waar dat kan en waar dit wenselijk is. 

‘Spread the word’

De uitreiking van de sticker vormde de kroon op de succesvol afgeronde training, die als zeer inspirerend werd ervaren. “Tijd maken en je verdiepen in je medemens met dementie geeft je handvatten in het contact”, zegt Nicollette van Kooten van Voeten op Texel. “Wij blijven ons inzetten voor optimale voetzorg voor iedereen. En speciaal voor mensen met dementie en hun naasten blijven wij in contact met Samen dementievriendelijk. Wij steunen de beweging door het delen van onze ervaringen binnen ons netwerk en daarbuiten.”