Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Dementie hoort bij het leven en de maatschappij

ActiZ-directeur Wouter van Soest benadrukte waarom ActiZ dementievriendelijk wil worden. "Wij zijn de hele dag bezig met zorg voor mensen met dementie. Dan moeten we daar zelf óók van bewust zijn! We moeten bij onszelf als kantoorzorgmensen bewustzijn creëren en kennis over dementie delen. Wij vinden het belangrijk actief uit te dragen dat dementie bij het leven en de maatschappij hoort en dat we ons bewust moeten zijn van de gevolgen die de ziekte heeft. Voor mensen zelf en hun naaste omgeving", verklaarde hij. 

Vilans Actiz

Vet compliment voor Vilans

Voorafgaand aan het doorgeven van het stokje, ontving Annelies Versteegden, voorzitter Raad van Bestuur van Vilans, het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ uit handen van Julie Meerveld van Alzheimer Nederland. "92,3% van de medewerkers van Vilans heeft de online training ‘GOED omgaan met dementie’ gedaan. Dat is veel. Zoveel zien we zelden! Jullie verdienen een vet compliment", stelde Julie Meerveld.

Annelies Versteegden lichtte toe waarom Vilans te boek wil staan als een dementievriendelijke organisatie: "Als kennisinstituut voor de langdurende zorg vinden we het belangrijk dat wij dementievriendelijk zijn en dat onze medewerkers toegerust zijn voor de dementievriendelijke samenleving."

Vilans ActiZ samen dementievriendelijk alzheimer