Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Estafettestokje

Tijdens de algemene ledenvergadering van het Deltaplan Dementie nam bestuursvoorzitter Marie-Christine Allaers van Trimbos-instituut het certificaat 'Dementievriendelijk' in ontvangst van Julie Meerveld, Manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp Alzheimer Nederland. De afgelopen maanden zijn alllerlei acties opgezet en ruim 80 procent van de medewerkers volgde de online-training GOED omgaan met dementie. Het Trimbos-instituut draagt nu zelf het stokje over aan Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg. Zij zijn direct enthousiast aan de slag gegaan: op 14 mei 2018 (moederdag) start een vergeet-me-nietjes-campagne onder de medewerkers.

Trimbos Dementievriendelijke organisatie dementie

Samen sterk

De lidorganisaties van Deltaplan Dementie maken zich samen sterk voor een dementievriendelijke samenleving. Op Wereld Alzheimerdag 2017 nam het Trimbos-instituut het stokje over van het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein Movisie. Movisie kreeg die dag, 20 september 2017, zelf het certificaat 'dementievriendelijk' uitgereikt.

Trimbos dementievriendelijke organisatie alzheimer

Jouw organisatie ook dementievriendelijk?

Verbeter je dienstverlening voor een hogere klanttevredenheid! Met een training 'Goed omgaan met dementie' leren jouw medewerkers dementie herkennen en leren zij hoe zij mensen met dementie het beste kunnen benaderen. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf de training volgen.