Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Tweede plaats in City Challenge dementievriendelijk Oosterhout

Toen Zorgboerderij Levensvreugde uit Den Hout deelnam aan de City Challenge in Oosterhout, waar mensen werden uitgedaagd om mee te denken en mee te werken aan dementievriendelijk Oosterhout, hadden ze nog geen idee dat zij een paar maanden later internationale belangstelling zouden trekken. De gemeente Oosterhout ging in het najaar van 2017 op zoek naar oplossingen om het leven van mensen met dementie (en hun omgeving) aangenamer te maken. Voor de ideeënwedstrijd was € 15.000,00 prijzengeld/uitvoeringsbudget beschikbaar. De zorgboerderij behaalde een mooie tweede plaats met hun idee 'Iedereen mag meedoen'.

Trainingen HongKong Zorgboerderij dementie alzheimer

Geslaagde training 'Goed omgaan met dementie'

In het kader van de challenge vroeg de Zorgboerderij bij ons een groepstraining 'Goed omgaan met dementie' aan voor hun medewerkers. De trainers waren enthousiast over deze betrokken groep, die ook mooie verhalen vertelden over het leven op de zorgboerderij. Omdat niet iedereen kon komen, zal er bijna zeker een tweede training aangevraagd worden. Deze zal waarschijnlijk in mei 2018 plaatsvinden.

Trainingen HongKong omgaan met dementie

Internationale belangstelling uit Hong Kong

Een extraatje bij deze eerste training op de zorgboederij was de aanwezigheid van een filmploeg van TVB (Television Broadcasts Limited) uit Hongkong! TVB is het eerste draadloze commerciële televisiestation in Hong Kong. Voor hun mini-serie 'As long as you live' touren zij door Japan, Zuid Korea, Zwitserland, Nederland en de United States. Zij zijn geïnteresseerd in het ouderenbeleid van deze landen en willen weten wat er gedaan wordt om ouderen te ondersteunen en begeleiden, al dan niet met behulp van technologie. Zij interviewen experts op gebied van geneeskunde en maatschappelijk welzijn om te horen wat deze landen doen om hun inwoners zelfs op hoge leeftijd nog gelukkig en gezond te laten zijn. Tijdens hun zoektocht kwamen ze in aanraking met Samen dementievriendelijk en waren onder de indruk van onze missie om de samenleving bewust te maken van de impact van dementie op de maatschappij. Vooral onze trainingen, die erop gericht zijn om Nederlanders goed om te laten gaan met mensen met dementie, hadden hun onverdeelde aandacht. Op hun verzoek mochten ze daarom aanwezig zijn bij de training op locatie bij Zorgboerderij Levensvreugde.

Traininen HongKong dementievriendelijke plaats

Meer dan 300 miljoen huishoudens

De mini-serie 'As Long As You Live' start in January 2018 en wordt elke werkdag uitgezonden op hun kanalen '83 News Channel' en '85 Finance Channel'. Later zal de show in een ander jasje worden uitgezonden op Jade Channel, dat door meer dan 300 miljoen huishoudens in Azië, Australië, Noord Amerika, Zuid Amerika en Europa ontvangen kan worden.