Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Fijne training

Coördinator workshops en cursussen Selma Coppoolse ontving bij navraag veel positieve reacties. "Er liep net nog een deelnemer mijn kantoor in om te bedanken voor de fijne training", vertelt Selma. "Wij zijn hiermee in Oosterhout goed van start gegaan. De rest van het jaar volgen er meer activiteiten voor mensen met dementie en hun begeleiders."

We treffen soms echt verwarde mensen aan in de bieb, die niet meer weten in welke kasten ze kunnen zoeken, of ze wel goed uitlenen of inleveren of soms terugkomen met de vraag óf ze wel ingeleverd hebben

Meer deelnemers dan verwacht

Trainers Wilma & Brenda waren mooi op tijd aanwezig. Hun goede voorbereiding werd als erg fijn ervaren. Er waren zelfs meer deelnemers dan verwacht omdat niet iedereen zich had aangemeld. Daarnaast schoof ook de wethouder aan, samen met twee journalisten. De gemeente Oosterhout is goed op weg om dementievriendelijk te worden. Later dit jaar staan er meerdere trainingen gepland.

Drempelverlagend

"Overigens kwam ter sprake dat de bibliotheek een drempelverlagende werking kan hebben voor een info-avond gericht op de inwoners in de gemeente", zegt Selma. "Denken jullie dat Wilma & Brenda daarvoor beschikbaar zijn? Het zijn fijne dames om mee te werken!"