Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Een mooie en leerzame training

De training 'In de Taxi' is ontwikkeld in samenwerking met Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM), onze ambassadeur in de taxibranche. Zij zorgden ervoor dat taxileraren opgeleid werden tot trainer Samen dementievriendelijk. De training bij Brookhuis werd dan ook gegeven door twee taxileraren. De deelnemers vonden de training erg nuttig. Er was zelfs meer dan de geplande tijd nodig om alle cursisten hun ervaringen te laten delen. "Het was een mooie en leerzame training", vertelt chauffeur Herman van de Riet van Brookhuis Personenvervoer.

Op 19 oktober organiseren Samen dementievriendelijk en Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) een nieuwe 'train-de-trainer' bijeenkomst. Hiervoor hebben al 20 taxileraren zich aangemeld! Als al die taxileraren aan de slag gaan met bedrijfstrainingen aan chauffeurs wordt de taxibranche snel dementievriendelijk!

Training dementievriendelijke taxi dementie

Workshop dementievriendelijk tijdens Taxi Expo 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 vindt Taxi Expo 2017 plaats in Expo Houten. Taxi Expo is het jaarlijkse beurs- en congres-evenement voor de taxibranche en hét kennis-event voor de taxisector. De expo wordt bezocht door zowel taxi-ondernemers als opdrachtgevers van doelgroepenvervoer, zoals gemeenten. Het bestaat uit een vakbeurs, diverse workshops en een apart congres-gedeelte. Er worden diverse workshops georganiseerd die interessant zijn voor taxi-ondernemers met of zonder personeel.

Taxi Expo 2017 omgaan met dementie

Eén van die workshops wordt gegeven door onze coördinator Trainingen Saskia de Jonge. Op uitnodiging van Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) verzorgt zij van 12.30 tot 13.15 uur een presentatie. “In mijn workshop ga ik in op waarom het belangrijk is dat Nederland dementievriendelijk wordt", vertelt Saskia. "Om hoeveel mensen gaat het, waar kom je ze tegen, hoe reageert Nederland nu. Ik vertel wat dementie is, laat filmpjes zien van mensen met dementie en benoem signalen waaraan je dementie kunt herkennen." 

Goed omgaan met dementie in de taxi

Daarnaast geeft Saskia in de workshop tips over hoe je kunt omgaan met mensen met dementie. Saskia: "Ik doe dat aan de hand van onze GOED-methode: Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. Ik licht dat toe aan de hand van praktijksituaties die je in de taxi kunt tegenkomen."

Wij zijn trots dat de taxibranche zich sterk maakt voor een dementievriendelijke samenleving en we hopen dat vele taxivervoerbedrijven het voorbeeld van Brookhuis Taxivervoer zullen volgen!

Doe goed logo omgaan dementie transparant