Alzheimer Nederland
Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Landelijke training 'Dementievriendelijk warm welkom' bij ABN AMRO

Eind mei 2017 berichten wij over de 'Dementievriendelijke warm welkom training' bij ABN AMRO in Bergen op Zoom. In dit verhaal werd gemeld dat, wanneer de training succesvol bleek, ABN AMRO de training in het hele marktgebied, of misschien zelfs landelijk wilde inzetten. Goed nieuws: dat moment is nu aangebroken! De training is verder doorontwikkeld, zodat hij te gebruiken is voor de medewerkers van álle ABN AMRO kantoren in Nederland. Hierdoor wordt het voor iedereen binnen ABN AMRO makkelijk om ook deze training te gaan doen, en bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving.

Meer over Dementievriendelijk warm welkom 

ABN Amro Logo dementie herkennen

Vitras draagt steentje bij

Binnen dementiezorg is ‘samenwerking’ het sleutelwoord: samenwerken aan een betere dementiezorg en aan een dementievriendelijke samenleving. Zorg- en dienstverlener Vitras wil hieraan haar steentje bijdragen. Zij bieden een integraal pakket dementiezorg aan: thuiszorg, begeleiding, casemanagement en aanvullende dienstverlening. Daarbij werken ze samen met partners en mantelzorgers aan betere dementiezorg en aan een dementievriendelijk Nederland. Om dit aan te tonen, biedt Vitras al haar medewerkers binnenkort twee online trainingen van Samen dementievriendelijk aan. In november verwachten zij de sticker en het certificaat uitgereikt te krijgen!

Vitras Logo goed dementievriendelijk test

Movisie behaalt doelstellingen

In een artikel in onze Tips & Inspiratie kon je het al eerder lezen: Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein, werkt aan een veerkrachtige samenleving. Een samenleving waarin burgers zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Ook mensen met dementie. Meer dan tachtig procent van de medewerkers van Movisie volgde de online training ‘GOED omgaan met dementie’, waarin zij leerden hoe ze dementie herkennen en hoe zij het beste kunnen omgaan met iemand met dementie.

Yvonne van Mierlo, voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, ontving op woensdag 20 september uit handen van Denijs Guijt, directeur van het Deltaplan Dementie, een certificaat met de officiële verklaring dat Movisie zich een dementievriendelijke organisatie mag noemen. 

Logo Movisie cursus alzheimer herkenenn

Trimbos Instituut gaat de uitdaging aan

Om de dementievriendelijke beweging in Nederland verder te vergroten, draagt voorzitter Van Mierlo van Movisie het stokje over aan Marie-Christine Allaer, lid van de Raad van bestuur van het Trimbos-Instituut. Zij gaan deze uitdaging de komende tijd samen met alle medewerkers van het kennisinstituut enthousiast aan. De komende weken zal daarom de omgang met mensen met dementie binnen en buiten het instituut volop in de aandacht staan. Wij blijven de ontwikkelingen volgen!

Trimbos Logo alzheimer dementie herkennen

Aegon voorbeeld voor andere grote organisaties

Ook bij Aegon is de afgelopen zes weken aandacht besteed aan een dementievriendelijke samenleving. Alle medewerkers werden intern opgeroepen om onze online training te volgen. De reacties waren positief: al meer dan 800 medewerkers hebben één of meerdere trainingen afgerond. Zij konden bij de receptie van Aegon een laptopsticker ophalen, waarmee zij aan hun naaste omgeving laten zien dat zij dementievriendelijk zijn. Zo kunnen ze gemakkelijker een gesprek aanknopen over dementie. 

Wij zijn blij met deze aanpak van Aegon. Roderik Reinstra (onze relatiemanager bedrijven): “Goed dat zo’n groot bedrijf als Aegon zich inzet om dementievriendelijk te worden. Aegon is een mooi voorbeeld voor andere organisaties hoe je intern dit programma succesvol kan laten verlopen. Alleen samen maken we Nederland tenslotte dementievriendelijk.”
 

Aegon logo omgaan met dementie